Kägu


Hakist väikem, peaaegu rästasuurune tuhkhall või punapruun lind, kelle valgel alapoolel on tihedalt tumedaid vööte. Käo saba ja tiivad on pikad. Ta on levinud kogu Euroopas ja Aasias, välja arvatud puiskasvuga alad ja Aafrika. Eestis on üsna väikesearvuliseks muutunud haudelind, keda kohatakse aprillist septembrini ja harva veelgi hiljem. Elutseb igasugustes puistutes, hulgub laialt ringi, otsides laululindude pesi. Lennul vehib kiiresti tiibadega ja silma hakkab tema pikk saba. Meenutab siis natukene raudkulli, kuid temast erinevalt on tal teravatipulised tiivad. Sageli jälitavad teda väikesed laululinnud. Arvukus on viimasel ajal langenud. Inimene ohustab kägu sagedamini sellega, et peab teda raudkulliks ja nii mõnigi jahimees kipub teda seetõttu maha laskma.