Kas teate, et...

 

... TORTILLAks kutsutakse nii täidetud omletti (Hispaanias) kui ka õhukest maisileiba (Meksikos)

... RAVIOLI on hakklihaga täidetud väikesed makaronipadjakesed

... OSSO BUCO on veisekoodist valmistatud hautis (Itaalia roog)

... PAELLA on safraniga maitsestatud hispaania roog riisist, kanast ja vähilistest

... PASTA on itaaliapärane nimi kõikidele makaronitoodetele

... PARFEE on külmutatud magustoit vahukoorest ja munakollastest, millele võib olla lisatud ka marju vms.

... SORBETT on külmutatud mahl, millele võib olla lisatud ka vahustatud munavalgeid

... SUFLEE on (magus)toit vahustatud munadest ning puuviljadest, shokolaadist, juustust, mustikatest vms.

... MUFFINS on pabervormis küpsetatud väike keeks

... MINESTRONISUPP on itaalia supp, sisaldab palju köögivilju

... AIOLI on küüslauguga maitsestatud majonees

... KANAPEE on väike, ilusasti kaunistatud suupistevõileib

... FRIKASSEE on keedetud kana-, vasika-, talle- või küülikuliha valges hapumaitselises kastmes

... LASANJE on itaalia vormiroog makaroniplaatidest, hakkliha- tomatikastmest ja juustukastmest

... PIKKELSI on tükeldatud köögiviljad tugevas äädikamarinaadis

... RISOTO on vürtsitatud toit hautatud riisist ning lihast, kalast, köögiviljadest või seentest

... SUKAAD on riivitud ja suhkrustatud tsitruseliste koored

... TOFU on Jaapani looduslik juustusarnane toode sojapiimast